Stipendier och bidrag

Stipendium ur Bröstcancerfonden
Elisabeth Hedins stipendium
Lisa Kählers Provencestipendium
Må bra-helger för unga kvinnor
Helg för unga kvinnor med metastatisk bröstcancer
Sök stipendium via CancerRehabFonden
Övriga stipendier

Stipendium ur Bröstcancerfonden

Stipendierna ger tillfälle till kompetensutveckling inom bröstcancerområdet genom att gå en kurs eller delta på någon konferens.  Det finns goda chanser att få ta del av ett stipendium så vi uppmanar våra medlemmar att söka. Möjligheten att söka dessa stipendier står öppen för medlemmar i bröstcancerföreningarna och för sjukvårdspersonal med anknytning till bröstcancervård och rehabilitering. BROs styrelseledamöter kan inte söka stipendium ur Bröstcancerfonden.

Stipendier är till för individuella kompetensutvecklande aktiviteter som deltagande i kurser/konferenser etc, inte för rekreation eller rehabilitering. Exempel på detta är

 9 -11 juni 2017 Europa Donna Metastatic Breast Cancer Advocacy Conference, Milano Italien

28 -29 oktober 2017 13:th Europa Donna Pan European Conference, Ljubljana, Slovenien

 

Stipendier utdelas inte till samma person två år i rad. Stipendiaterna ansvarar själva för att boka resor (ekonomiklass) och logi (hotell av medelhög standard) samt göra konferensanmälan. Bidragsgränsen är 10 000 kr per sökande. Full finansiering utlovas inte. BRO förväntar sig att stipendiaterna deltar under hela konferensen, skriver en skriftlig rapport och eventuellt även gör en muntlig presentation i den lokala bröstcancerföreningen eller på en konferens anordnad av BRO. 
Ansökan som sänds digitalt skall vara undertecknad och vara BRO tillhanda
2017-01-10 kl  12.00.

Ansök om resestipendium  

 

 

Elisabeth Hedins stipendium

Bidrag utdelas för "flärd", exempelvis inköp av baddräkt, tatuering av ögonbryn eller dylikt. Bidragsgränsen är 5 000 kronor per sökande. Ansökan skall innehålla en tydlig specifikation på produkt- eller rehabiliteringskostnad för att behandlas.
Möjlighet att söka dessa stipendier står enbart öppen för medlemmar i bröstcancerföreningarna/BRO. I första hand ges bidrag till personer med begränsad ekonomi, skicka därför även med en kopia på din senaste deklaration.

Ansökningsblankett för 2017 kommer att finnas på BRO's hemsida i slutet av januari 2017. Sista ansökningsdag kommer att vara 4 april 2017 och besked lämnas under första hälften av maj 2017.

 

Lisa Kählers Provencestipendium

BRO utlyser genom Lisa Kähler, själv bröstcancerbehandlad och bosatt i Provence, ett stipendium bestående av en veckas fri disposition av en lägenhet i en gammal bondgård nära byn Flayosc i Provence under valfri vecka 1- 31 maj, 1 – 30 september eller 1 – 31 oktober 2016. 

Det finns även ett stipendium för en veckas fri disposition av en studio under valfri vecka 1- 31 maj, 1 – 30 juni, 1 – 30 september eller 1 – 31 oktober 2016. Byn är vackert belägen tio mil (cirka 1 timme med bil) väster om flygplatsen i Nice, 40 min uter norr om St. Tropez-bukten och 40 minuter söder om Europas Grand Canyon.

Det är nödvändigt att hyra bil på flygplatsen, dels för att kunna ta sig till Flayosc, men även för att kunna se sig omkring i regionen. Lägenheten på 80 m 2 har två sovrum med sex sängplatser och en stor privat terrass på 50 m2. Studion på cirka 20 m 2 har en dubbelsäng (140 x 200 cm.), badrum, kökshörna och egen liten uteplats. Lakan och handdukar finns på plats, men ta med egna badhanddukar för pool och strand. Stipendiaten och eventuella medresenärer har givetvis tillgång till pool & solstolar.

Familjen Kähler-Norder bor själva på andra sidan av huset och ställer gärna upp med tips på utflykter, marknader, vingårdar, sevärdheter, favoritstränder och prisvärda restauranger. Man måste hyra bil för att kunna se sig omkring.

Mer information om lägenheten finns här (skriv 773 i sökrutan "Search for Properties") och om byn Flayosc.

Du som har en tuff bröstcancerbehandling bakom dig och har en ansträngd ekonomi är välkommen att söka stipendiet. Gärna ensamstående förälder. Stipendiaten, och eventuella medresenärer (familj eller vänner), får bekosta resan till Flayosc själva. Det finns möjlighet att söka stipendium för resan med maximalt 10 000 kr från BRO (summan gäller för båda stipendierna).

Ansökningstiden gick ut den 4 mars 2016.

Ansökningsblankett

 


Må bra-helger för yngre kvinnor

Varje höst anordnar BRO helger för unga bröstcancerbehandlade kvinnor. Vi vänder oss i första hand till medlemmar på orter där bröstcancerföreningarna inte har verksamhet för unga kvinnor. Vi vill ge dessa en möjlighet att prata om hur det är att vara ung och få bröstcancer och samtidigt träffa andra kvinnor i samma situation. Helgerna har en särskild inriktning på hälsa och rekreation. Egenavgiften är upp till 1500 kr och övriga kostnader täcks av BRO. 

För att kunna ansöka ska du vara medlem i en bröstcancerförening och ha slutfört din bröstcancerbehandling med operation, strålbehandling och cellgiftsbehandling samt vara max. 49 år. Observera att en eventuellt pågående antikropp-/hormonell behandling inte påverkar uttagningen av deltagare.

 

 

Helger för kvinnor med spridd bröstcancer

BRO arrangerar varje höst en helg för unga kvinnor med metastatisk bröstcancer. Programmet innehåller inspiration, gemenskap och föreläsningar. För att kunna ansöka ska du vara medlem i en bröstcancerförening. Egenavgiften är 300 kr och då ingår resa, kost och logi. 

 

Sök stipendium för rehabilitering via CancerRehabFonden

BRO vill också tipsa om möjligheten att söka stipendier för rehabilitering via CancerRehabFonden. För mer information, se deras hemsida www.cancerrehabfonden.se eller tel: 08-522 001 00. 


Övriga stipendier

Cancer- och Allergifonden
www.cancerochallergifonden.se
Telefon 08-34 59 90 eller 08-33 08 95

Curo Riksföreningen För Cancersjuka
www.curo.nu
Telefon 08-720 30 81
Telefontid: måndag-torsdag 13.00-16.00

Cancerhjälpen
www.cancerhelp.se
Telefon: 08 - 612 42 42
Telefontid: måndag, tisdag och torsdag 09.00-12.00 och 13.00-16.00 samt onsdag och fredag 09.00-12.00.

Kontakta gärna även din kommun och undersök vilka möjligheter det finns att söka stipendier lokalt. På biblioteken finns ofta böcker med information om olika fonder och stipendier.