Bröstcancerfonden

Bröstcancerfonden, som är de bröstcancerbehandlades egen fond, startades 2001. Den administreras av Bröstcancerförbundet, och organisationen har 90-konto vilket innebär att den står under kontroll av Svensk Insamlingskontroll.

90-kontot kallas Bröstcancerfonden. Bröstcancerförbundet är medlemmar i FRII.

Plusgiro: 90 05 91-9

Bankgiro: 900-5919

Under rubriken "Stöd oss" hittar du olika sätt att skänka en gåva online . Eller klicka på någon av knapparna här:

Skänk en gåva         Skänk en minnesgåva

Swish

Swisha valfritt gåvobelopp till 9005919. Fältet "Meddelande" behöver du inte fylla i.

SMS-gåvor

Du kan skänka genom att skicka SMS till Bröstcancerfonden.
Skänk 50, 100, 200 300 eller 500 kronor genom att SMS:a "BREAST" och summan du vill skänka till nummer 729 01. (Exempelvis BREAST 100)

Bröstcancerförbundet/Bröstcancerfonden och personuppgifter

För att kunna hantera vår gåvoverksamhet, så sparar vi de uppgifter som du lämnar. Vi följer gällande lag och lämnar aldrig ut dina uppgifter till tredje part. När du skänker en gåva till Bröstcancerfonden, så godkänner du detta och vi informerar dig fortsatt om vårt arbete och hur du kan stödja Bröstcancerfonden. Läs hela vår integritetspolicy över hur vi hanterar lagring av personuppgifter: Integritetspolicy

Varför Bröstcancerfonden?

Varje år får cirka 9 000 kvinnor i Sverige beskedet att de har bröstcancer. Det betyder att 25 kvinnor varje dag får höra: Du har cancer. Idag behöver ett sådant besked inte längre uppfattas som en dödsdom. Det har skett stora framsteg inom diagnostik, vård och behandling under de senaste decennierna, som ger stort hopp inför framtiden. Men vi måste satsa mer på forskning för att förstå varför bröstcancer uppstår och hur man kan anpassa behandlingen till varje enskild individ. Trots framstegen inom forskning och behandling så dör 1 500 kvinnor varje år i bröstcancer i Sverige, det innebär att var 6:e timme avlider en kvinna av bröstcancer.

De gåvor som kommer till fonden går till viktig klinisk patientnära forskning, information och stöd till bröstcancerdrabbade och deras familjer.

Klicka här för att läsa Bröstcancerfondens stadgar.