Kanelbullensdag

För första året har nu Vaasan tillsammans med BRO ingått ett samarbete, samarbetet innebär också att vi kommer att finnas på Växthuset Linds. Vi kommer att dela ut information om klämdagen hur viktig den är, sälja produkter vi kommer att bjuda på bullar och kaffe. Vill ni vara med denna dag och hjälpa till så kontakta Yvonne på 0733-107738

”I år är Bonjour/VAASAN ny samarbetspartner till BRO. Bonjour kommer under oktober månad att sälja rosa kanelbullar inom dagligvaru-, servicehandeln och Foodservice. Förutom att sälja rosa bullar kommer Bonjour att vara med och sprida den viktiga samhällsinformationen om ”KLÄMSKOLAN” med en folder som kommer att finnas tillgänglig för alla våra distributionskanaler. Dessutom kommer konsumenter/företag att kunna skicka bullogram till nära och kära och tjänsten administreras genom konsumenten eller företagets facebooksida. Ett bullogram består av en rosa kanelbulle som kostar 25 kr och för varje bullogram som skickas går 10 kr oavkortat till Bröstcancerfonden. Mottagaren får ett värdebevis på de bullogram som de fått skickade och bullogramet hämtas ut på närmaste Pressbyrån eller 7 Eleven (under perioden 1 oktober – 14 november).  Rosa bullar gör skillnad – skicka ett bullogram så stödjer du den viktiga kampen om bröstcancer!”

Sedan 1999 har vi i Sverige på samma datum varje år firat Kanelbullens dag, dagen har svensk bakgrund och firas endast i Sverige och av svenskar utomlands. Det var Kaeth Gardestedt som på den tiden arbetade som projektansvarig på Hembakningsrådet som instiftade dagen. Detta för att uppmärksamma att dem finns och för att hedra och uppmärksamma den rika bulltradition som finns i Sverige. Och finns det något svenskare bakverk än just kanelbullen?

Att datumet för kanelbullens dag är just den 4 oktober beror på att Kaeth inte ville att temadagen skulle krocka med någon annan period på året då vi har temadagar för olika sorters mat.

En god bulle

Rosa bandet

Kanelbullensdag

Kanelbullensdag rosa

Bullogram

Kläm en rosa bulle - stöd bröstcancerfonden