Unga Kvinnor

I Bröstcancerföreningen Kungsängsliljan i Uppsala län finns en grupp för yngre bröstcancerdrabbade, där de flesta är mellan 30 och 49 år. Som ung bröstcancerpatient befinner man sig i en annan fas i livet än de som oftast drabbas av bröstcancer (där medelåldern ligger runt 60 år), och det får då andra konsekvenser. Till exempel har många i gruppen små barn, eller en önskan om att få barn, och har andra funderingar än de som har familjebildningsfasen bakom sig.

Erfarenhetsutbytet unga cancerdrabbade emellan är betydelsefullt för att lära sig leva med sjukdomen, bearbeta och lindra ångest och oro. Vi stödjer varandra och ger goda råd utifrån våra egna erfarenheter. 

unga kvinnor

Kontakta oss på e-postadress bcf.uppsala.unga@hotmail.com om du vill ha mer information om tider och platser för träffarna med unga kvinnor. Du är även varmt välkommen att bli medlem i vår Facebook-grupp "Liljan".

Vår verksamhet
Vi ses, utöver träffarna i ”stora” föreningen för den som vill, varje månad. Ibland planerar vi in någon speciell aktivitet. Annars ses vi utanför ingången till Linnéträdgården kl. 18.30 och tar först en promenad, sedan fikar vi och fortsätter att prata på något kvällsöppet kafé.

Du är mycket välkommen att hänga på när du vill. Eftersom promenaderna är tänkta att vara en gruppaktivitet så kör vi så länge vi är minst 3 st anmälda. Hör gärna av er någon dag innan och berätta om ni kommer så ni får besked om promenaden skulle vara inställd och så att vi väntar in alla som tänkt komma. Anmälan till bcf.uppsala.unga@hotmail.com. Hör också gärna av dig om du är nyfiken på gruppen eller har några frågor som du funderar över.

Planerade datum för våren 2018
  • måndag 19/3 
  • onsdag 18/4
  • torsdag 31/5