VÄLKOMMEN TILL BRÖSTCANCERFÖRENINGEN PÄRLAN HELSINGBORG!

Vi finns för dig som har fått diagnosen bröstcancer och för er som är närstående. Hos oss kan du träffa andra som också drabbats av bröstcancer, ställa alla de frågor du inte vågar ställa någon annanstans och du kan räkna med att få svar direkt!

Att få en cancerdiagnos är jobbigt, oavsett ålder, kön eller cancerform. Livet blir plötsligt helt annorlunda, man brottas med tankar man tidigare aldrig haft. Tankar om livet och tankar om döden.
Har man nyligen fått sin diagnos, eller är mitt i en behandling, så har man många frågor, tankar och känslor kring den närmaste framtiden.

Är det så att man har sina behandlingar bakom sig, kan man behöva stöd för att komma vidare med sitt liv. Vi försöker hjälpa dig att blicka framåt, att att ta tillvara på det som livet erbjuder och åter finna livsglädjen om den tillfälligt har försvunnit.

Vi välkomnar även kvinnor från andra diagnoser, som önskar vara med i vår förening. Vissa områden inom cancer är samma oavsett diagnos.

Du väljer själv på vilket sätt du vill vara del i Pärlan. Om du endast vill vara med på bassängträningen t ex eller vill ha stödjande enskilda samtal, delta i diskussioner på nätet eller träffas i grupp. Du kanske bara vill träffas och fika lite utanför verksamheten, eller inte träffas alls, bara stödja föreningen och det vi vill åstakomma. Vi har alla olika behov och önskemål och vi vill gärna försöka tillgodose det behovet just du har.

Vi arbetar även med att tillsammans med andra bröstcancerföreningar i Skåne tillvarata bröstcancerbehandlades intressen i Skåne län. Vårt arbete är ideellt, och ju fler vi blir, ju starkare röst får vi och desto större möjlighet har vi att kunna påverka och förbättra bröstcancervården.

Vi finns som stöd för dig som är orolig och ännu ej fått en diagnos, för dig som har fått en diagnos, vi finns för dig som är färdigbehandlad men ändå behöver lite stöd då och då och för dig som är närstående.

I Pärlan finns stödpersoner med moraliskt tystnadsplikt, om man vill prata med någon om det man går igenom. Alla stödpersoner har själva haft bröstcancer eller är närstående till bröstcancerberörd och är utbildade av Helsingborgs Lasarett eller av Bröstcancerförbundet.

Bröstcancerföreningen Pärlan bildades 2003. Pärlan är medlem i Bröstcancerförbundet. Bröstcancerförbundet har idag 33 medlemsföreningar med totalt ca 11 000 medlemmar.

Vill du bli ordinarie medlem eller stödmedlem, så kan du enklast använda anmälningsformuläret på fliken "Bli medlem" eller så sätter du in 250 kr för ordinarie medlemskap och 200 kr om du vill vara stödjande medlem på bankgiro 5900-7799 och skriver in dina namn, adress, telefonnummer, födelseår och din e-post, så vi lätt kan nå dig. Vi hör då av oss till dig på ett eller annat sätt. Observera att man inte måste vara medlem för ta kontakt med oss eller komma på våra Öppet-Hus träffar resp Diamanterna. För våra föredrag blir det en avgift om du inte är medlem.

Du som är närstående eller inte har haft en bröstcancerdiagnos välkomnar vi gärna som stödmedlem. Ange då ordet ”stödmedlem” på inbetalningen. 

Var ligger Pärlans lokal?